Het gebruik van etherische oliën bij huisdieren

YOUNG LIVING

Opgelet! Wij spreken hier over de etherische oliën van het merk Young Living! Dat is zeer belangrijk omdat vele andere oliën niet in contact mogen komen met de huid, en zelfs zeer schadelijk kunnen zijn. De oliën van Young Living zijn veilig voor mens en dier (mits correct gebruik) en wordt ook door dierenartsen gebruikt.

De etherische oliën van Young Living worden geteeld via het ‘Seed to Seal‘ principe. Kort uitgelegd, ze werken samen met boerderijen over de hele wereld. Elke plant groeit waar hij het beste gedijd. Ze controleren het hele proces vanaf de moment de de zaadjes gezaaid worden, tot het moment de ze geoogst worden en dit alles zonder gewasbeschermingsmiddelen. Ze hebben eigen distillerijen en ook daar worden nog vele kwaliteitscontroles op uitgeoefend zodat er nergens chemicaliën worden terug gevonden.

DIEREN

* Omdat juiste verdunning noodzakelijk is voor het veilig gebruik van etherische olie raden we af olie te gebruiken op of in de buurt van katten of honden jonger dan acht weken, omdat ze zich nog in de vroege stadia van snelle ontwikkeling bevinden.

* Zorg ervoor dat je alle etherische oliën sterk verdund en met mate gebruikt, dieren zijn over het algemeen namelijk gevoeliger dan mensen.
Ieder dier is anders, het is dus belangrijk om de reactie van het dier op etherische olie in de gaten te houden en indien nodig te stoppen met het gebruik.

* Zorg er vooral voor dat er geen etherische olie in de ogen van het dier komt.

* Geef katten altijd toegang tot een ruimte in huis waar geen etherische olie gebruikt wordt.

* Vermijd het gebruik van oliën met een hoog fenolgehalte – zoals Oregano, Wintergreen, Clove en Thyme – bij alle dieren. Dit is vooral belangrijk om te onthouden voor katten.

* Wees extra voorzichtig met katten en etherische olie, vooral als je citrusolie op de huid gebruikt, inademt of inneemt.

* Huisdieren die voor het eerst kennismaken met etherische olie kunnen tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe geuren en sensaties. We raden aan huisdieren op een zachte manier kennis te laten maken met etherische olie, zodat ze zich het meest op hun gemak voelen. Draag de olie als parfum, breng de olie aan op de handen en laat het huisdier eraan ruiken of gebruik de olie in een ruimte die het huisdier gebruikt om in te ontspannen. Het is belangrijk om op te letten voor tekenen van irritatie. Denk hierbij aan zeuren, snuiven, nervositeit en overmatig krabben. Stop met het gebruik van de olie wanneer dergelijke irritatie optreedt.

 

HONDEN

ALGEMENE REGEL: introduceer alle olietjes op een zachte manier! Dieren ruiken vele male beter als wij. Laat hen dan ook nooit aan een open flesje ruiken. Gebruik liever het dopje of zelfs een gesloten flesje. Wil je hond niet ruiken, verplicht hen dan niet. Wanneer ze een olie nodig hebben gaan ze spontaan er naartoe komen.

Hoe introduceren?
Zoals hierboven vermeld kan je eerst de hond rustig aan het flesje laten ruiken.
Ook kan je 1 druppel aanbrengen op jouw enkel of pols. Het is dan ook mogelijk dat je hond er aan gaat snuffelen of zelfs likken. Geen paniek! De oliën zijn zoals eerder vermeld 100% natuurlijk en onschadelijk bij orale inname. Likt je hond er dus aan, dan wil dat zeggen dat hij deze olie nodig heeft.
Wil je echt weten waar je hond nood aan heeft, zet dan een 3 a 4 flesjes op de grond neer (een stukje uit elkaar) en je hond zal dan zelf een van de flesjes kiezen waar hij of zij nood aan heeft.
Dan kan je de oliën ook gaan diffusen. Pas de hoeveelheid druppels olie aan, aan de grootte van je ruime en de diffuser. Begin met 1 of 2 druppels. Je gaat zelf merken dat je dit waarschijnlijk ook al goed gaat ruiken.
Kijk naar de reactie van je hond, maar laat ook zeker een deur open. Zo kan de hond de ruimte verlaten indien hij deze geur niet leuk vindt.
Bouw het diffusen ook op. Een half uurtje/een uurtje aan, en dan weer een hele tijd uit. Zo kan je dier ook rustig wennen.
Wil je oliën op de vacht aanbrengen, verdun deze altijd met V6 Draagolie. De verdunningstabel staat onderaan

Last but not least, de olie nooit in de ogen, oren, neus of geslachtsdelen aanbrengen.
Gebruik bij epileptische honden GEEN: Wintergreen (Panaway), Fennel (Digize), Hyssop, Sage, Tarragon en Basil. Bij twijfel kan je altijd terecht bij Dierenarts Winnie Meermans

KATTEN

 

ALGEMENE REGEL: introduceer alle olietjes op een zachte manier! Dieren ruiken vele male beter als wij. Laat hen dan ook nooit aan een open flesje ruiken. Gebruik liever het dopje of zelfs een gesloten flesje. Wil je kat niet ruiken, verplicht hen dan niet. Wanneer ze een olie nodig hebben gaan ze spontaan er naartoe komen.

 

Hoe introduceren?
Ook katten kunnen perfect zelf hun olie kiezen.

Kies een aantal olietjes die aansluiten bij wat je wil bereiken (bijvoorbeeld om de kat te ondersteunen bij stress) en zet deze ver genoeg uit elkaar Laat de kat dan rustig aan de flesjes snuffelen en hou ze goed in de gaten.⁣ Je zal snel zien op welke olie je kat reageert en welke ze absoluut niet aangenaam vindt!⁣⁣
𝗛𝗲𝗲𝗹 𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗸! Zorg zeker dat het dopjes op de flesjes blijven staan want
1. Katten ruiken veel sterker dan wij
2. Als ze de olietjes leuk vinden durven ze wel eens ‘kopjes geven’ aan het flesje waardoor het flesje kan omvallen ⁣

GEBRUIKEN:
Diffusen: De olie die de kat gekozen heeft kan je dan ook gaan diffusen in een diffuser, of de olie op jezelf aanbrengen. Zo fungeer jij als menselijke diffuser.
Petting: Bij deze methode ga je de olie eerst verdund aanbrengen op je handen, wrijf deze goed tegen elkaar zodat de olie een beetje in je handen trekt en ga dan de kat aaien op de rug en buik.
Let op: Katten zijn gevoeliger voor oliën als honden, omdat ze de olie via deze manier kan oplikken is het echt belangrijk dat je deze 75 – 90% gaat verdunnen met V6 draagolie!
Litteroma: Dit is het gebruik van oliën in de kattenbak. en dat kan op 2 manieren. (enkel in geurloze kattenbakvulling)
1: Max 3 druppeltjes in de kattenbak doen
2: Afhankelijk van het recept vermeng je 1 tot 3 druppels olie met 270 gram natriumbicarbonaat. Je laat dat een nachtje staan, goed schudden en dan kan je enkele lepels in de kattenbak strooien.
Dit is een heel gemakkelijke manier om katten in contact te brengen met etherische oliën.
Opgelet: best zet je 2 kattenbakken, eentje met en eentje zonder olie.

 

Last but not least, ook hier de olie nooit in de ogen, oren, neus of geslachtsdelen aanbrengen. Ook gaan we oraal gebruik vermijden bij katten.
Citrusoliën zijn fotosensitief hier moet je dus extra voorzichtig mee zijn
Gebruik bij katten GEEN: Wintergreen (Panaway), Clove, Oregano, Melaleuca, Quinquenervia, Thyme, Mountain Savory, Tea Tree, Laurus Nobilis en Cinnamon Bark. Bij twijfel kan je altijd terecht bij Dierenarts Winnie Meermans.

 

 

VERDUNNINGSTABEL

Paarden: 40 druppels EO op 10ml draagolie

Honden +45kg: 13 druppels EO op 10ml draagolie
Honden 10-45 kg: 6-10 druppels EO op 10ml draagolie
Honden -10 kg: 4-6 druppels EO op 10 ml draagolie

Katten 5-10kg: 3-4 druppels EO op 10ml draagolie

Konijnen: 4-5 druppels EO op 10ml draagolie

14 gedachten over “Het gebruik van etherische oliën bij huisdieren”

 1. Contact – Pawsitive Things

  ОМГ официальный сайт – топовый сервис по продаже товаров особого назначения. Наиболее удобным для клиента можно выделить моментальные сделки, а так же доступность. После оплаты заказа, вы сразу же сможете забрать товар – не нужно ничего ждать. На сайт OMG shop можно беспрепятственно зайти, если знаешь рабочее зеркало – https://omginfos.xyz, сайт доступен как через Tor, так и из обычного браузера. Этот сайт является шлюзом направляющим на официальный сайт ОМГ магазин https://omgomg-info.xyz .

  omgomgomg
  сайт омг

  омг как зайти

  Beantwoorden
 2. Objectives To assess an estrogenic effect of tamoxifen on the uterus and to evaluate the usefulness of transvaginal ultrasonography for identifying tamoxifen induced endometrial pathology lasix complications It fits relatively loosely, and does not require a seal check

  Beantwoorden
 3. erotic massage nj

  Good day .

  Top craftsmen at the present time worth its weight in gold , in this regard prices for Thai massage in Manhattan Beach rather expensive . In our SPA you can find out all the beauty useful procedure practically for nothing .

  Relaxing massage of the whole body positive affects all without exception systems and organs our body:

  o Muscles and Joints – improved mobility , you will recover faster after a visual load, elimination of lactic acid and recovery from exercise
  o Skin – activates flow blood, occurs saturation oxygen
  o Vessels – getting rid of edema , normalizing the cardiovascular system and relieving anemia
  o Nervous system – improve mood , headaches go away , improve health, relief from headaches and spasms , relieve nervous tension and improve well-being .
  Swedish massage more important in case losing weight and getting rid of c ellulite.
  The Luxurious Classic massage in Ditmars waiting customer here.

  o Impressive variety options massage techniques
  o Sessions Hardware – vibration full body massage from 1 hour
  Offer all of you , visit the site and learn all methods of massage personally.

  Beantwoorden
 4. Ik smeer regelmatig panaway op mijn rug ivm met mijn spieren. Mag dit dan niet waar de katten in dezelfde ruimte zijn? Of moet het even intrekken en daarna wel?
  En waarom is citrus slecht voor de kat. Mag ik die helemaal niet gebruiken in de diffuser?

  Beantwoorden

Plaats een reactie