Preloader images
Preloader icon

Mijn naam is Laura Robijns en ik ben 23 jaar. Sinds maart 2018 ben ik dierenfotograaf, paardenfotograaf en hondenfotograaf in Limburg
Als kind woonde ik op het kleine landbouwbedrijf waar mijn ouders melkkoeien hielden. Toen ik zo’n 8 jaar oud was, kreeg ik voor het eerst een compactcamera in handen. Ik was op slag verliefd! Met mijn fotocamera in de aanslag trok ik erop uit om de koeien op de boerderij te fotograferen. Mijn passie voor dierenfotografie was geboren…

Hondenfotograaf in Limburg

In 2016 kreeg ik mijn eerste hondje, Trixie. Een schattige viervoeter die een jaartje later gezelschap kreeg van mijn tweede hondje Amy. Ik moest en zou goede foto’s van hen hebben, die ik uiteraard zelf wilde maken.

Hierdoor ging ik mezelf verdiepen in hondenfotografie. Ik werd steeds beter in het fotograferen van honden en had er ook waanzinnig veel plezier in. Inmiddels ben ik al een tijdje hondenfotograaf bij WOEF, het meest gelezen hondenmagazine van België.

Pawsitive Things

Door op te groeien op een boerderij merkte ik al snel hoeveel steun je van dieren krijgt. De liefde die je van hen ontvangt, is onvoorwaardelijk en eindeloos. Zowel van onze koeien als onze honden en katten.

En net omdat de dieren mij zo nauw aan het hart liggen, heb ik ook altijd gedroomd om iets voor hen terug te doen. Het doet mij hartzeer als ik mensen die trekken aan hun slipketting. Een jong hondje dat nog moet leren om netjes te wandelen krijgt amper lucht

Of wanneer ze dan toch een tuigje gebruiken, maar niet weten dat dat tuigje eigenlijk enorm belastend is voor het hondje zijn schouders. Het gebruik van een laserlampje bij katten, het maakt hen compleet gek.

Coronacrisis

En toen was het dus crisis.. Mijn inkomen als fotograaf viel volledig weg en ik voelde me nutteloos. Buiten komen mocht niet dus hier zat ik met mijn camera. Na een lange video call met mijn zus (persoonlijk contact mocht toen niet) die mij aanmoedigde om toch een webshop te starten, heb ik Pawsitive Things op poten gezet.

Een leuke Belgische webshop waar je gepersonaliseerde gadgets voor dieren en hun baasjes kan kopen, zonder dat je moet nadenken over de gezondheid van jouw huisdier. Wij verkopen enkel en alleen spulletjes waarvan wij geloven dat ze goed zijn voor jullie!